De invoering van de zogenoemde ‘Mandatory Disclosure richtlijn’ heeft zowel in de praktijk als wetenschap al de nodige hoofdbrekers opgeleverd. Nu de implementatiewetgeving bijna in werking treedt, is het goed hernieuwde aandacht te besteden aan de verplichting voor intermediairs en relevante belastingplichtigen om vanaf 1 juli 2020 bepaalde grensoverschrijdende constructies te melden. Hoever reikt die verplichting precies? Wat gaan banken melden? Wat is de positie van de belastingadviseur versus de in-house fiscalist? Welke constructies moeten worden aangemeld? Polen heeft de wetgeving al geïmplementeerd. Kunnen we leren van hun ervaringen?

Detail Summary
Date 16 December 2019
Time 14:30 - 18:00

Voorzitter:

• prof. dr. S.C.W. Douma (UvA/LubbersBoerDouma)

Sprekers:

• dr. A.H.M. Daniëls (Nederlandse Vereniging van Banken)
  • prof. dr. H. Vermeulen (PwC/UvA)
  • mr. M.B. Weijers (PNW/UvA)
  • mr. drs. W-J Van Veen (Nederlandse belastingdienst)
  • Konrad Kurpiewski  (Ministry of Poland)

Dit seminar kwalificeert voor het NOB PE programma.

Zie flyer voor meer informatie. Aanmelden voor dit seminar kan via www.actl.uva.nl